TIPS OG RÅD PÅ HVORDAN DU TAR VARE PÅ BUNADEN DIN
 
 
Se over bunaden før du henger den i skapet !
 
Før du henger bunaden din i skapet er det viktig å se over den..... dersom det ble kakerester på den fjerner du det med lunkent vann med en lofri klutt.
Heng den ut til lufting før du henger den i skapet.
Et tips til rensing du kan gjøre selv er å ta den ut i nysnøen på vinteren og la den veldig gjerne henge ute i -20 grader  noen timer, da dreper du all utøy som eventuelt har kommet seg inn i bunaden.
Dersom du har fått sølt flekker som er vanskelige å fjerne vi jeg anbefalle og bruke Lemon Foam , se rengjøringsprrodukter på siden vår... her kan du bestille den om du ønsker.
 
Oppbevar bunaden i en tekstilpose
 
Å henge bunaden i skapet uten beskyttels er uansvarlig, du må oppbevare bunaden i en bunadpose for å isolere den fra andre klær, det kan redde bunaden din hvis du har fått møllinvasjon.
Møllkulene som ble brukt før i tiden ble i 2012 forbudt fordi stoffet viste seg å være helseskadelig, men ved å holde bunaden ren og ha den hengende i en bunadpose har du tatt gode forhåndsregler.
 
Inni bunadposen kan du godt legge sedertre, på toppen bør du lukke åpningen så godt som mulig. Et triks kan være å surre mange gummistrikker rundt åpningen på bunadposen slik at bunaden blir mindre tilgjengelig for mulige insekter.
 
 
Tone Aaslund
Tones Bunadstue